maanantai 29. elokuuta 2016

Mitä ohjelmia ja sovelluksia minä käytän tietokoneella ja puhelimella?

Julkaisin aikaisemmin kirjoituksen, jossa oli listattuna erilaisia opettamiseen soveltuvia, suosittuja sovelluksia ja ohjelmia. Ja koska en itse varsinaisesti opeta, ajattelin avata hieman sitä mitä minä käytän. Tässä niitä sitten olisi.

Läppärini Niskalassa, testissa usb-telakka tuplanäytöllä. Hyvin toimii!

Tietokoneella


Käytössäni on töissä Windows 10:llä varustettu HP:n hybridiläppäri, jota käytän vain läppärinä. Kotona haluan rentoutua, joten käytän siellä noin 5 vuotta vanhaa MacBook Pro:ta.

Mozilla Firefox - Verkkoselain, totta kai myös Chrome käytössä. IE:tä ja Edgeä SharePoint-jutuissa.

Office 365 - Tallennan kaikki päivätöissä käyttämäni tiedostot tietokoneella Office 365:n OneDriveen. Tarvittaessa tiedostot löytyy aina pilvestä, vaikka kone hajoaisi sekä voin jakaa tiedostoja helposti organisaation sisällä. Esimerkiksi tallennan kaikki salasananin erikseen tänne pilveen.

Dropbox - Tänne tallennan puhelimesta valokuvat ja kaikki "muut", henkilökohtaisemmat tiedostot. Ja jos haluan jakaa nopeasti ja helposti valokuvia tai videoita, laitan ne tänne. Dropbox näyttää kuvat galleriana, soittaa musat omassa soittimessa ja videotiedostotkin voi katsoa selaimessa ilman, että joutuisi ne erikseen lataamaan ja katsomaan jollain ohjelmalla. Käytössäni on tietenkin tietokoneella client, eli tiedostot aina mukana - myös kotona.

Outlook - Sähköposti ja kalenteri. Käytössä organisaation Microsoft Exchange -tili.

Adobe PhotoShop - Kuvankäsittelyä ja pienimuotoisia graafisia töitä.

Adobe Premiere - Videoeditointi

Adobe LightRoom - Pro-valokuvien käsittely

Kuvankaappaustyökalu - Windowsin oma nimensämukainen kuvankaappaustyökalu. Helppo ja yksinkertainen. Löytyy haun kautta.

Whatsapp - Windows 10:lle löytyvä työpöytäsovellus. Lataa itselle: https://www.whatsapp.com/download/

Käytän Premiereä välillä mac:illa.

Selaimella käytän näitä:


Facebook - Peruskäyttö + erilaiset sivut ja ryhmät + maksullinen mainonta (Facebook & Instagram)

Youtube - Videojulkaisualusta

Google kääntäjä - en ole kauhean hyvä englannissa, joten käytän lähes päivittäin kääntääkseni sanoja tai lauseita. Oppiihan tässä samalla.Kuulema ei kauheen luotettava, mutta riittää miulle. https://translate.google.fi/

Google Analytics - tällä tarkkailen erilaisten hallinnassani olevien verkkosivujen kävijätilastoja. Nörttiä ja pitää vähän osata.

Wilma - pakollinen väline työjärjestyksen seurantaan ja viestintään opiskelijoiden kanssa. Työjärjestyksen olen synkannut sähköiseen kalenteriini (Outlook).

Pixabay - Aina joskus tarvitsee hyvälaatuisia valokuvia. Tämä on ilmainen, käytössä usein. https://pixabay.com/

Spotify web - Työskentelen kahden työkaverin kanssa samassa työhuoneessa, mutta emme tee yhdessä töitä. Jos haluan eristää ajatukset työhön jota olen tekemässä, laitan Spotifysta jonkun soittolistan soimaan, jolloin muualta kuuluvat äänet eivät haittaa työskentelyäni. https://play.spotify.com/

Screencast-O-Matic - Joskus tarvitsee tietokoneen työpöydän videointia. Käytän tätä, koska helppo, ilmainen ja hyvä. Ennen käytin maksullisia ohjelmia, mutta ne olivat liian raskaita perusjuttuihin.
http://screencast-o-matic.com

Bensound.com - hyvää royalty free -musaa videoiden taustalle. http://www.bensound.com/

Free Music Archive - Jossain vaiheessa tuo Bensound oli käytetty ja keskittävä muuta. Tältä sivustolta löytyy paljon CC-musaa videoihin. Sitä on niin paljon, että joutuu käyttää aikaa löytääkseen laadukasta ja hyvää musaa. http://freemusicarchive.org/


PuhelinKäytössäni on iPhone 5s sekä Samsung Galaxy S III neo. Tässä listauksessa vain iPhonen softia, suurin osa löytyy myös Androidille. Ehkä.

Kamera, laskin, taskulamppu, herätyskello, ajastin jne - Kulkevat näppärästi mukana aina.

Whatsapp - Tämän puhelimen Whatsapp on henkilökohtaisessa käytössä.

Facebook löytyy täältäkin ja lisäksi Messeger-sovellus. Joskus käytin myös Pages-sovellusta ja olen testinä käyttänyt myös Facebook Paper -sovellusta, jota ei olla Suomeen saatu.

Pokemon Go - Pitäähän tätä pelata, vapaa-ajalla. Mielenkiintoisena koen tässä hypessä sen, miten lisätyn todellisuuden käyttö lisääntyy tulevaisuudessa. Pitää olla mukana kehityksessä.

Radiot.fi - Radiomiehenä kuuntelen päivittäin radiota. Netin kautta pystyn kuuntelemaan YleX:n ja Loopin lisäksi Radio Suomen Helsingin lähetystä sekä Radio Helsinkiä.

Kalenteri - Kalenteritiedot Outlookista, tarkemmin siitä Excange-tilistä.En tulisi toimeen ilman sähköistä kalenteria.

Safari ja Chrome - Nämä käytössä nettiselaimista.

Instagram - Käytän tällä myös työpaikan IG-tiliä. Parempi kamera kuin tuossa työnantajan tarjoamassa Androidissa. Lisäksi joitain Instagramin julkaisemia sovelluksia.

Snapchat - Käytän tätä vähemmän, mutta pyrin olemaan mukana siellä missä kohderyhmäkin.

Netflix - Satunnaisesti aktiivisessa tai vähemmän aktiivisessa käytössä. Yhteinen käyttäjätili veljen ja tyttäreni kanssa. Harvoin on päällekkäistä käyttöä (kahden ruudun sopimus).

IPhonen oma sähköpostiohjelma - Henkilökohtainen Gmail-tili. Sovellus lataa uudet postit silloin kun käynnistän sähköposti-sovelluksen. En lue työsähköposteja puhelimella, ei ajatukset pysy muuten kasassa.

Dropbox - Puhelimella otetut kuvat ja videot siirtyvät pilveen ja sieltä tietokoneille suoraan. Käytän tätä aika usein, jos haluan tietokoneella luodun mainoksen tai vastaavan Instagramiin. Siirrän kuvan tietokoneella pilveen ja lataan puhelimeen, josta lataan Instaan.

Google Maps - Käytän tätä navigaattorina, jos joskus tarvitsee. Helsingissä liikuttaessa tsekkailen täältä myös julkisen liikenteen vuoroja, käyn Helsingissä noin kerran kuukaudessa.Terveys - IPhonen oma sovellus laskee automaattisesti askeleet. Tarkkailen satunnaisesti.

Nordea - Onko tilillä rahaa, vai eikö ole....

Kääntäjä - Google translate täälläkin

Freecell - vanha kunnon vapaakenttä-peli. Muistitreeniä ja aivotoiminnan rentouttamista. Joskus pelasin myös shakkia puhelimella.

Joskus jopa soitan puhelimella. Osaan käyttää myös tekstareita! :)

Sitten pitää olla myös näitä sovelluksia:

 • YouTube, kissavideoita
 • Yle Areena, uutisia ja dekkareita + jalkapalloa
 • Ilmatieteenlaitos, joskus on syytä katsoa säätä
 • Spotify, musan on soitava
 • 112 Suomi, eihän sitä koskaan tiedä
 • GuitarTuna, joskus voi joutua virittämään kitaran
 • Prisma, trenidikäs taiteellinen kuvanmuokkaussofta
 • Bitmoji, tyttären painostuksesta käytössä....
 • Hipstamatic, hipsterikatu-uskottava kamerasovellus - ollut käytössä vuosia
 • Speedtest, miten kovaa netti kulkee?
 • Soundcloud, pitää löytyä.

Mitä sovelluksia sinä käytät? Saa kommaa tai tehdä oman listan. Kiinnostaisi tietää!

Työpisteellä kytken läppärin telakkaan ja käytän oikeetä näppäimistöä ja kesytettyä hiirtä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti