Työpajat

Digitaalisen teknologian työpajoja & koulutuksia tarjolla Pohjois-Karjalassa pyynnöstä. Alla listattuna erilaisia teemoja.

 

Niskalan opettajia älypuhelinkoulutuksessa, joka järjestettiin joulukuussa 2013 tietohallinnon kanssa yhteistyössä. Kuva: Minna Selkimäki

Sosiaaliset mediat tutuksi - et tarvitse kaikkea, muutamakin riittää

Mitä mahdollisuuksia erilaiset sosiaaliset mediat tarjoavat ja miksi? Mitä nuoret käyttää, mitä minun pitäisi osata käyttää ja miksi? Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Storify, Ask.fm, Snapchat, YouTube jne.

Aihe on laaja, joten jokaisesta sosiaalisesta mediasta saat pyydettäessä laajemman käyttöönottokoulutuksen. Pidemmällä olevilla voidaan soveltaa erilaisia käytänteitä.


Tsekkaa Prezit:Voin tulla puhumaan myös yleisesti useista erilaisista sosiaalisen median palveluista, niiden käyttötavoista ja -tarkoituksista. http://bit.ly/somelyhyt


WhatsApp


Modernia ryhmäviestintää mobiilisovelluksella. Ja miten toimii sovelluksen työpöytä versio? Käytön aloittaminen ja yleisimmät käytänteet.

Blogin käyttö opetuksessa 

 

Blogi voi olla julkinen tai vain opiskelijan ja opettajan välinen asia. Kokeillaan ja tuotetaan. Tutustutaan pariin erilaiseen järjestelmään.


Lync, Sähköinen työpöytä

Mikä on pikaviestintäväline Lync ja miten sitä käytetään PKKY:ssä. Stp eli Sähköisen työpöytä on PKKY:n sisäverkko aka intra. Miten siitä saisi eniten irti? Miltä se näyttää opiskelijoilla? Käyttö on yksinkertaisesti ja mm. työtilojen käytöllä lisäät tehoa työhösi.


OneDrive for business - käyttöönotto ja käyttö

Työpaja, miten OneDrivea käytetään ja miten sitä käytetään monipuolisesti esim. opiskelijoiden / työkavereiden kesken. Kokeillaan ja käytetään käytännössä. Jakaminen + Lync + Wilma. Voidaan tutkailla muitakin pilvipalveluita.


PhotoShop perusteet

Kuvankäsittelyn perusteet. Mihin kuva taipuu netissä ja printissä.


Lumiaa tupaan, jatko-osa

Tuunaa puhelimestasi työkalu. Muutama hyötyohjelmia käyttöön + pikku vinkkejä.

IPhonella tehoa arkeen

IPhone sovelluskikkailua + käytön tehostamista. Perusjuttuja + pintaa syvemmälle.

iPad käytössä

Tapauskohtaista tabletin käyttöä oppilaitoksessa.AmoJp:ssä jokaisesta yksiköstä löytyy iPadejä, haluaisitko osata käyttää niitä?


Tabletit opetuksessa

Windows 8.1. tabletit käytössä oppilaiden kanssa, mitä niillä voi tehdä? Tarjolla koulutusta / opastusta.


Videon tuottaminen älypuhelimella/tabletilla

Prosessi, videotuotanto alusta loppuun: Idea - kuvaus - siirto - leikkaus - export - valmis julkaisu YouTubeen. Yhdistellään valokuvia ja videota. Oma puhelin mukaan. Käytössä MovieMaker, iMovie, Final Cut Pro ja/tai Adobe Premiere.


Prezi – visuaalisuutta helppoutta presentaatioon!

PowerPoint on oldshoolia. Visuaalisuutta helppoutta presentaatioon. Näkökulmana esittelijä, opettaja, oppilas | www.prezi.com

Kahoot! & TodaysMeet

Pelillisyyttä opetustilanteisiin ja opiskelijoiden luurit käyttöön tunnilla? Kahootilla teet helposti näppäriä kyselyitä ja tietokilpailuita oppitunnille. https://getkahoot.com/
Tsekataan samalla kertaa, miten TodaysMeet "konferenssisovellus" toimii verkossa. Ilmaisohjelma. https://todaysmeet.com/


Facebook-koulutus

Tarjoan monitasoista Facebook-koulutusta henkilökunnallemme. Voit olla Facebookissa vasta-alkaja tai käyttänyt sitä pidemmän aikaa. Virtuaalinen minäkuva Facebookissa, tietoturvallisuus, Facebookin yrityskäyttö, ryhmät jne. Myös mainostaminen Facebookissa. Pyydä jotain!


PowerPoint ja muut Office-ohjelmat

Haluaisitko osata tehdä sähköisiä presentaatioita? Opetellaan ja kokeillaan yhdessä.

Ihan pilvessä

Pilvipalvelut: OneDrive, Office 365, Dropbox, Google Drive jne. Miten näitä ajetaan?


Kysely Google Form:illa?

Helppo ja nopea tapa toteuttaa sähköinen kysely. Tolkut tulokset samasta paletista.


Jos tässä ei ollut sitä mitä etsit, voit aina kysyä minulta asiasta - tai laita sähköpostia.

Kaupan ja hallinnon yksikköön (Otsola, H207) on rakentunut tällainen TVT-luokka. Tilasta löytyy pari tussitaulua, tietokone, videotykki, älyTV + Apple TV sekä 16 kpl iPadejä. Tila on varattavissa Wilman kautta lähinnä opetuskäyttöön, mutta on siellä pidetty jo aika monta palaveriakin. Jos kiinnostuit tilasta, ota yhteyttä.


Bonus. Tarvittaessa voin kertoa myös miten Facebookin, Googlen ja Twitterin maksettu mainonta toimii.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti